Sammen med teknologiselskapet Roxio utarbeider EMI en sikker metode for overføring av musikk fra internett til brukernes CD-brennere. Avtalen offentliggjøres tirsdag, skriver Financial Times. Digital musikkdistribusjon gjennom abonnementstjenester vil ikke fungere uten muligheter for CD-brenning. Lytterne ønsker å ha musikken tilgjengelig på andre enheter enn PCen, mener administrerende direktør i Roxio, Chris Gorog.

Rettighetsinnehavere kan i første omgang ikke vente vesentlige vederlag fra CD-brenning, legger han til. EMI og Roxio er ikke enige om en prisstruktur, men en av mulighetene er betaling-per-brenning. Avtalen er ikke eksklusiv og Roxio er i samtaler med andre store musikkselskaper om liknende løsninger.

EMI vil kutte produksjons— og distribusjonskostnadene etter det mislykkede fusjonsforsøket med Bertelsmanns plateselskap BMG. EMI sier selskapet kan spare flere hundre millioner kroner i året ved rasjonalisering av back-office-funksjonene. EMI har allerede tatt skritt i retning av outsourcing av noe av CD-produksjonen, og har inngått av avtaler med nettselskaper om forskjellige former for digital distribusjon.

Ikke til odel og eie MusicNet, som er et kommende nett-samarbeid mellom Warner, BMG, EMI og RealNetworks skal ikke selge musikkfiler men basere seg på utleie, har det tidligere blitt sagt. Når brukerne kutter abonnementet mister de tilgangen til sangene.

I praksis skal tjenesten "streame" musikk på oppfordring og overføre filer med bruksbegrensninger. Plateselskapene liker løsningen siden de kan kontrollere når og hvor musikken spilles.

— Tjenesten må bli mer fleksibel, sa den republikanske representanten Rick Boucher under en demonstrasjon av tjenesten i den amerikanske kongressen.

Boucher uttrykte tvil om MusicNets leiemodell kan hamle opp med musikktjenester hvor brukerne får musikken til odel og eie.(Origo)