En streik fra midnatt vil ramme levering av drivstoff til flytrafikk på Gardermoen og samtlige bensinstasjoner på Østlandet, skriver arbeidstagerorganisasjonen Parat, som er en del av YS.

Bensinstasjonene for biler vil ha litt å gå på i sine lokale lagre.

Men i flytrafikken vil det ramme omtrent umiddelbart, ettersom det ikke vil være mannskap til å bemanne bilene som flyene fyller fra.

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier imidlertid til Aftenposten.no at de vil forsøke å tanke opp flyene ved andre flyplasser, og dermed unngå å bli hardt rammet.

— Så snart vi hørte at det var mulighet for streik, begynte vi å planlegge. Vi kan forsøke å lande våre fly med så mye drivstoff som mulig, slik at de kan komme seg videre i morgen. Så får vi tanke opp andre steder. Vi må se på hver enkelt flyning. Som det ser ut nå, ser det bra ut, sier Johan Bisgaard, presseansvarlig i Norwegian.

Han understreker at det fortsatt ikke er avklart om det blir streik.

Alle bensinstasjoner på Østlandet

I følge Lilloe vil en eventuell streik fra midnatt ramme Gardermoen Fuelling Services, som håndterer all drivstofftilgang til flyene på Gardermoen.

  • Årsaken til at det nå er fare for streik er at Transportarbeiderne tidligere ble lovet å følge lønnsutviklingen i oljeselskapene. Dette er ikke blitt fulgt opp gjennom de lokale lønnsforhandlingene, sier Thomas Lilloe, forhandlingsleder i Parat.

Tilsvarende vil Sjursøya bli rammet, der Ekeberg Oljelager sikrer bensin og diesel til alle bensinstasjoner på Østlandet.

53 personer fra Parat og ti personer fra LO er varslet tatt ut hvis det går til streik. Dette er de aller fleste ansatte ved de to installasjonene.

- Optimist

Dette omfatter nærmere 50 prosent av all bensin- og dieselomsetning her i landet.

— Det er viktig for oss at oljeselskapene gjennom sitt eierskap i drivstofflagrene tar ansvar for de lovnader som tidligere har blitt gitt, sier Thomas Lilloe i pressemeldingen.

Tore Hurlen leder forhandlingene på den andre siden av bordet og representerer NHO og Norsk Industri.

  • Jeg er optimist og tror vi skal klare å få til en avtale. Vårt utgangspunkt er at vi forholder oss til minstelønnssatsene og i tillegg fører lokale forhandlinger, sier Hurlen i pressemeldingen.
Engan, �yvind/VG