Den britiske kleskjeden skulle etter planen ha åpnet sin første butikk i Norge i Karl Johans gate 12 våren 2011, skriver aftenposten.no.

London-favoritten signerte leieavtale med investor Christian Ringnes for det 2200 kvadratmeter store lokalet i mars i år, og Varner-gruppen, som sikret seg franchise-rettighetene i Norge, planla hele fem butikker på landsbasis.

Nå er imidlertid alle planene skrinlagt etter en langvarig navnekonflikt med bergensmannen Baljinder Singh Pandher, som sitter på rettighetene til varemerket Topshop her i landet.

— Jeg kjører mitt løp, jeg kommer ikke til å gi meg, sier Baljinder Singh Pandher.

Forrige uke anmeldte han også motegiganten for det han mener er ulovlig annonsering i magasiner og på internett.

— Mitt varemerke gjelder for hele landet. De forsøker å snike inn varmerket bak min rygg. Jeg er klar for å ta kampen hele veien, sier han.

Han vurderer nå å saksøke kleskjeden.

Dropper Oslo

Dagens Næringsliv melder i dag at motegiganten har bestemt seg for å droppe Oslo etter å ha vært i forhandlinger om navnet i over ett år med Pandher.

Gjennom selskapet Classic as selger kjøpmannen klær merket Topshop i forretninger i Bergen, Drammen og Oslo.

— Jeg har levert et økonomisk krav, men vi har ikke kommet til enighet om pengebeløpet, sa Pandher til DN.no i forrige uke. Avisen mente kravet dreide seg om flere millioner kroner.

Anmelder nettbutikken

At Topshop nylig åpnet opp sin nettbutikk for salg til Norge, vil heller ikke bli forbigått i stillhet.

— Dette provoserer meg kraftig, og jeg har nå levert inn en anmeldelse til politiet i Bergen. Slik jeg ser det, er det ikke riktig at Topshop skal selge sine klær i Topshops navn til Norge når jeg har navnerettighetene, sa Pandher til avisen.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Varner-gruppen har kansellert kontrakten med Topshop, og sjef Marius Varner innrømmer at han er skuffet over at planene for Topshop i Norge gikk i vasken.

Hva synes du om at Topshop dropper Norge? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.