Det var tett med folk i Tinggata da Moods of Norway åpnet sin tredje butikk i Stryn. Noen hadde til og med reist langveis fra.

— Ungene hadde lyst å være her, også fikk vi besøkt besteforeldre også, sier Ellen Bjørdal Eikenes fra Østra.

På strak arm

At regnet høljet ned. bekymret ikke sier Moods of Norway-gründer, Simen Staalnacke.

ÅPNINGEN: Under åpningen ble det underholdt med grautfest, korpsmusikk, papirfly- og triksekonkurranse i Stryn sentrum.
KRISTINE LINDEBØ

— Vi fra Stryn planlegger alltid for verst tenkelig vær, så dette tar vi på strak arm. Om solen plutselig skulle skinne ville det bare vært en positiv overraskelse, sier han.

Familien hans var de blant de aller første som slapp inn i butikken, men bestemor Else Åshild Bringsvor hadde allerede vært innom og hennes konklusjon var at butikken var flott.

Den eneste

— Vi er veldig stolte av å være Stryns største og eneste kleskjede, sier Staalnacke.

Og begeistring for fargerike klær er ikke noe stryningene sparer på.

— Åh, skal de åpne enda en butikk? Spør en dame som går forbi den nye butikken.

— Ja, de er nå så flinke til dette, svarer venninnen hun går sammen med.

Trekker folk

Stryn kommune har 7100 innbyggere, men ifølge Staalnacke er det likevel er det markedsgrunnlag for å åpne en ny butikk.

PÅ FEST: Det var tett med folk i Tinggata da Moods of Norway åpnet sin tredje butikk i Stryn. Noen hadde til og med reist langveis fra. - Ungene hadde lyst å være her, også fikk vi besøkt besteforeldre også, sier Ellen Bjørdal Eikenes fra Østra.
KRISTINE LINDBØ

— Salget i Stryn går bedre enn vi trodde det ville gjøre da vi åpnet vår første butikk her. I løpet av de siste årene har flere forskjellige klesbedrifter åpnet butikker, og Stryn er blitt en liten tekstillandsby med ganske godt tilfang. Det er en del som reiser langt for å handle her, og i tillegg er det veldig mange turister innom Stryn om sommeren, sier han.

«Tekstilgata»

Under åpningen ble det underholdt med grautfest, korpsmusikk, papirfly- og triksekonkurranse i Stryn sentrum, i tillegg til at Staalnackes 95 år gamle bestefar holdt en liten munnspillkonsert.

— Moods of Norway sitt hovedkontor ligger her i Stryn, og vi er veldig glad for å gjøre Tinggata til Tekstilgata, sa Staalnacke på åpningen.