Det er Statoils flytting til Dusavika som må ta mye av skylden for permitteringene ved basen.

— Vi merker også effekten av dårligere tider i oljebransjen og har den siste tiden opplevd en generell nedgang i aktiviteten ved basen, sier Ragnhild Langøy, daglig leder ved Mongstadbase.

Basen må nå permittere mellom 25 og 30 fast ansatte, og de ansatte ble varslet på et allmøte før jul.

- Kom ikke overraskende

— Det er klart at det er lite kjekt å gjennomgå slike prosesser, spesielt like før jul. Likevel kommer permitteringene ikke overraskende på noen, sier Langøy. Det var Nordhordaland som først omtalte saken.

Langøy roser de ansatte ved basen.

— Til tross for de tunge nyhetene, har de ansatte håndtert permitteringsvarslene på en god måte. De forstår at vi dessverre ikke hadde noe valg slik som situasjonen er nå, sier hun.

Lavt aktivitetsnivå

— Aktivitetsnivået har vært lavt den siste tiden, og vi var derfor forbederet på at dette kom til å skje. Likevel er det selsvagt ikke noe kjekt når permitteringsvarslene ble sendt ut, sier Reuben Stefanus Palmer, tillitsvalgt ved Mongstadbase.

Palmer synes at ledelsen har håndtert permitteringene på en god måte.

— Det er selvsagt ikke kjekt for noen, men alle forstår at situasjonen og markedet er vanskelig, sier han.

Venter på Statoilkontrakt

Nå venter Mongstadbase på tildeling av kontrakten fra Statoil om forsyning av installasjoner i Nordsjøen. Kontrakten skulle opprinnelig utdeles i desember, men ble utsatt til januar.

— Det meste hviler på tildelingen av Statoilkontrakten, sier Reuben Stefanus Palmer tillitsvalgt ved Mongstadbase.