— Salget av våre Connect-abonnementer ligger høyest på nytegning av abonnement. Vi er strålende fornøyd, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom.

Tall for 2008 foreligger ennå ikke. Vederhus regner med at hele deres 3G-nett - som dekker 80 prosent av befolkningen - vil være utbygd med bredbånd i løpet av dette året.

Jobber i 60 kommuner

Også Telenor Mobil er fornøyd med utviklingen. Informasjonssjef Per A. Meling opplyser at utbyggingen pågår for fullt.

— Nå jobbes det i 60 kommuner. Vi skal nå alle tettsteder med ned til 1000 innbyggere, i tillegg kommer større hytteområder, opplyser han.

— Foreløpig ser vi på denne tjenesten for private som et supplement til bredbånd gjennom fastlinje i hjemmene. For bedrifter hadde vi en god kundegruppe i Mobilt Kontor, som nå har fått en bedre ytelse. Etter som teknologien blir bedre og hastighetene øker vil vi nok få en litt flytende overgang der flere velger mobilt som hovedabonnement for bredbånd. Men, erfaringen er at folk er nokså trege i forhold til å skifte ut det de har, sier Meling.

Høyere hastighet

Begge operatørene arbeider for å komme opp mot 3,6 megabit per sekund i hastighet.

— NetCom regner med å starte neste oppgradering når vi er ferdig med utrullingen av det første trinnet. Allerede på slutten av året kan vi begynne med oppgradering til 7,2 megabit per sekund. Nettet og modemene brukerne nå kjøper er forberedt på det, sier Vederhus.

NetCom har også kjøpt lisenser for å kunne utvikle et helt nytt selvstendig mobilt bredbåndsnett (LTE-nett - som står for Long Term Evolution)

— Da snakker vi om skikkelige høye hastigheter. Det er ikke lagt klare planer for oppstart, men jeg tror en utbygging starter i løpet av et par år, når vi har fått dagens nett skikkelig opp å stå, sier Vederhus.