– Vi har ikke gjort opp regnskapet ennå, men prognosene tilsier et overskudd på omkring en millioner kroner, og jeg kan si at dette også blir det endelige resultatet når regnskapet blir offisielt, sier prosjektleder Ann Margret Hauknes.

Dette står i sterk kontrast til resultatet i Måløy der tallene viser et katastrofeunderskudd på rundt 13 millioner kroner.

Budsjettet i Bergen ble lagt opp med kostnader på 11-12 millioner kroner. Resultatet ble 10,5 millioner. I tillegg har arrangørene mottatt varer og tjenester for 10 til 15 millioner kroner.

– Jeg vil karakterisere arrangementet som en kjempemessig dugnad med mange deltagere. Kommunen har bidratt med ni millioner kroner og vi har hatt andre inntekter på rundt tre millioner Vi har kjørt safe og ikke brukt penger vi ikke hadde, og ellers har vi ikke gamblet på at ukjente inntekter skulle redde oss. I det hele tatt har vi hatt god kontroll og økonomistyring. Dessuten har vi hele tiden hatt en liten buffer med kontanter i tilfelle uforutsette ting skulle dukke opp, sier Hauknes.

Hun har ingen kommentarer til det økonomiske uføret i vesle Måløy med 3.000 innbyggere og 13 millioner i underskudd som Vågsøy kommune nå må belage seg på å finne frem fra kistebunnen.