Nina Haaland begynte i Manpower i 1986. Hun ansatte siden Anne Bull Johannessen. I 2001 startet de for seg selv. Bemex Bemanning spesialiserte seg på utleie av arbeidskraft innen tekniske tjenester, håndverk og administrative tjenester. Etter fem år omsatte selskapet for nesten 70 millioner kroner.

— Må du skrive det?

I 2006 solgte de Bemex til ISS. Forretningskvinnene ble svært velstående. Anne Bull Johannessen står oppført med 43 millioner kroner i formue mens partneren Nina Haaland har 31,6 millioner.

— Må du skrive det, jeg liker det ikke, sier Bull Johannessen.

- Gøy å se folk lykkes

- Hvorfor startet dere opp igjen for dere selv?

— Vi har så masse energi. Vi kan ikke gå hjemme. Så er det utrolig gøy å skaffe arbeid til folk. Vi har vel ansatt noen tusen opp gjennom årene. Vi knytter kontakter, blir kjent med folk og ser de lykkes, svarer begge.

- Dere kunne jo ha investert formuen i aksjemarkedet?

— Vi har jo noen aksjer, men jeg hadde fått ondt i magen dersom jeg bare skulle drive med det, sier Bull Johannessen.

Ansatte ny daglig leder

Bergen Bemanning har syv i arbeid inkludert de to eierne. Nå har de ansatt daglig leder.Kristine Bang Abelsen kom fra jobben som administrerende direktør i Bianco Footwear.

— Det betyr at vi kan konsentrere oss om det vi liker best. Gi arbeid til mennesker, følge dem opp og se at kundene våre blir fornøyde, sier Haaland.

I løpet av det siste året har de gitt arbeid til mer enn 100.

— De er ansatt hos oss. Det er vi som lønner dem og vi betaler etter tariffavtale. Vi ser at de fleste etter hvert tilbys fast arbeid på stedet de er utleid til, sier Haaland.

Runder 30 millioner

Ifølge duoen ligger omsetningen i første hele driftsår an til å ende på cirka 30 millioner kroner og overskudd. Men de satser høyere.

— Vi budsjetterer med 50 millioner kroner i omsetning i 2012. Innen fem år skal vi være den største lokale leverandøren av bemannings- og rekrutteringstjenester i Bergen. Vi har store ambisjoner, og vi er ikke redde for å si det. Det verste som kan skje er at vi ikke når dette målet. Så langt ligger vi imidlertid foran de målene vi satte oss, sier Anne Bull Johannessen.

De forteller at de har stort behov for ingeniører og fagarbeidere, finansuro til tross.

— Vi trenger for øyeblikket 50 ingeniører/fagarbeidere. Hadde vi klart å få fatt i dem, hadde vi hatt jobb til dem på dagen, sier Haaland.