Bergen Group BMV opplyser sent onsdag kveld at de har tegnet kontrakt ombygging av et stort og avansert offshorefartøy. Kontrakten har en verdi på en milliard kroner. Dette representerer den størsteenkeltkontrakten noensinne for konsernets skipsbyggingsdivisjon. Skipet skalleveres i andre kvartal 2014.

Opsjon på tilsvarende skip

Rederiet North Atlantic AS, som er et datterselskap av North Sea Shipping Holding AS, har også opsjon på levering av ytterligere ett tilsvarende skip fraBergen Group med levering i slutten av 2014.

Kontrakten er signert med forbehold om finansiering, skriver Bergen Group i en pressemelding.

Kontrakten med North Sea Shipping gjelder bygging av et stort og avansertOCV-fartøy (Offshore Construction Vessel) . Det skal bli 142 meter langt og 27 meter bredt. 120 personer kan bo og jobbe om bord. Skipet vil ifølge verftet inneholde topp moderneutstyr.

Designet i Ålesund

Det avanserte offshoreskipet er designet av Skipsteknisk i Ålesund. Skipet er utviklet i tett samarbeid med rederiet, befrakterog Bergen Group BMV. Skipet er utstyrt med et avansert DP3 posisjoneringssystemog har en 400 tonns kran med kapasitet til å håndtere løfteoperasjoner helt nedpå 3000 meters dybde. Skipet får også to avanserte ROV-systemer (fjernstyrteundervannsfarkoster) som kan gjennomføre arbeidsoperasjoner ned til 3000meter.

Det store konstruksjonsfartøyet vil ha et arbeidsdekk på rundt 2000kvadratmeter.