Etter å ha slitt med datatrøbbel og hackerangrep hele uken, møtte Microsoft mer motgang fredag med to nye hackerraid som lammet nettstedene i femten minutter hver.

Angrepene kom på hælene av en intern tabbel som tirsdag og onsdag lammet praktisk talt samtlige av selskapets nettsider. Og som om ikke det var nok felte hackere torsdag nettverket av nettsider og epost med et såkalt "denial of service"-angrep, hvor datamaskinene mottar så mange samtidlige henvendelser at de ikke makter ta unna for trafikken.

Sikkerhetsbristene er svært pinlige for datagiganten, som nettopp har sparket i gang en annonsekampanje for sine ehandels-systemer under mottoet "alltid sikker".

Ifølge eksperter Wall Street Journal har snakket med er Microsoft overraskende sårbare. Selskapet hadde installert samtlige av sine domenenavn-tjenere i samme seksjon av nettverket. Når hackerne sendte en flom av henvendelser mot enhetene som styrer trafikken i denne nettverksdelen — routerne - fikk ingen kontakt med de vitale navnetjenerne. Disse oversetter henvendelser til for eksempel www.microsoft.com til nummeradressen som tjenesten har i nettverket.

— En smertefull lærepenge, er selskapets informasjonssjef Rick Devenutis konklusjon. Selskapet har ikke innført tilstrekkelige selvforsvarsteknikker, innrømmer Devenuti i en uttalelse.

Microsofts ingeniører søkte med lys og lykte etter andre potensielle sikkerhetshull i helgen. Selskapet opplyser ikke hvor mye gjennomgangen vil koste eller hvor lang til det vil ta.

— Det er ingen liten jobb, men det er heller ikke en vi må bli skremt fra å gjøre, sier Microsoft-talsmann Adam Sohn.(Origo)