Både SAS og Norwegian regner med kun mindre forsinkelser på flyreisene sine til Hellas i dag.

— Vi har sendt ut SMS om at de reisende skal møte opp til vanlig tid, men at de må regne med noen forsinkelser, sier Åsa Larsson, presseansvarlig i Norwegian, til aftenposten.no.

Reisende med SAS til Rodos har fått beskjed om at avgangen er utsatt med én time og femten minutter.

— Da vil det være et åpent vindu for flyvning, mellom streikene, opplyser Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge.

Ifølge Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, merker norske turister som oppholder seg på øyene lite til streiken.

— Vi har vært i kontakt med alle våre destinasjoner, og ingen har merket stort til streiken. Butikker og restauranter holder åpent, og hverken lokale busser eller taxier er tatt ut i streik, sier hun.

Det skal heller ikke ha vært meldt om problemer med uttak av kontanter fra minibanker, selv om enkelte banker har vært stengt. Men ferierende på både Rodos og Kreta måtte klare seg uten vifte og aircondition en kortere periode i går kveld.

— Det var varslet et strømbrudd på en og en halv time på begge øyene. Men at strømmen forsvinner i kortere perioder, er i grunnen helt vanlig i Hellas, sier Begby, som tror de eneste som merker streiken er turister som reiser på egenhånd fra Athen.

— Fergene fra Pireus er tatt ut av trafikk, noe reisende må være oppmerksomme på, sier Begby.

Om lag 8000 nordmenn ferierer i disse dager i Hellas i regi av Apollo. Det er ti prosent flere enn i fjor.

— Det kan virke som om mange nordmenn har et sterkt bånd til Hellas, og ser enda større grunn til å legge igjen noen kroner der nå. Og i Hellas blir de trolig tatt imot med enda åpnere armer enn tidligere, sier Begby.

Ifølge nettsidene til den norske ambassaden i Athen, har ferierende i Hellas liten grunn til å frykte store opptøyer. Demonstrasjonene skjer i større byer og tettsteder, ikke på typiske turiststeder.

Ambassaden oppfordrer likevel reisende til å holde seg oppdatert på hva som skjer, og sjekke om reiseruten blir rammet av streiken dersom man skal reise med offentlig transport.