Neste versjon av verdens mest brukte nettleser, Microsofts Internet Explorer (IE), inneholder blant annet en godt synlig spalte med lenker til datagigantens nettjenester, viser en tidlig versjon av IE 6.0 som har lekket ut til flere nettsteder. De nye valgene ser ifølge News.com ut til å legge seg på samme praksis som Microsoft i sin tid kritiserte Netscape for: En tett knytning mellom nettsted og nettleser.

Et musikk-ikon i en ny venstrespalte leder blant annet brukeren direkte til Microsofts MediaPlayer. Det finnes tilsvarende ikoner for radio og video. I tillegg åpner et eget ikon en søkerute som lar brukeren utforske reisetips i Microsofts Expedia.com-tjeneste.

Microsoft ruster også kraftig opp sin Explorer-meny, som kommer ferdig utstyrt med lenker til selskapets nettsatsinger MSNBC, MSN Search og Encarta. Ifølge News.coms kilder hos Microsoft planlegger Microsoft å kun lansere Internet Explorer 6.0 som en del av neste versjon av Windows, som hittil omtales under kodenavnet Whistler.

Selskapet etterforsker nå lekkasjen av IE 6.0, som var ment å gi tilbakemeldinger fra en håndfull utvalgte programvareutviklere. Nettstedet The-ctrl-alt-del.com har etter henvendelse fra Microsoft fjernet programvaren, men tilbyr i stedet en lang rekke skjermbilder av nettleseren.(Origo)