• AVVIKLER: ICA Maxi legger ned butikken sin på Åsane Storsenter.

    FOTO: Ørjan Deisz

Meny erstatter ICA Maxi i Åsane

Meny overtar lokalene når ICA Maxi trekker seg ut av Åsane Storsenter i begynnelsen av juli.

Det bekrefter senterleder Mette Rekk Alsager. Hun anslår at butikklokalet til dagens Maxi-butikk vil være stengt i juli og deler av august før Meny åpner.

ICA annonserte i august i fjor at selskapet ville avvikle driften av ICA Maxi. Nå er det inngått avtaler om åpning av 13 nye og ulike typer butikker i de ledige lokalene etter Maxi-butikkene.

Åsane Storsenter har allerede en Meny-butikk, i den delen som het Arken tidligere. Det bekymrer ikke senterlederen.

- Tilbakemeldingene vi har fått er at det inntil videre vil være to Meny-butikker i senteret. Den nye som kommer, blir betydelig større enn den som er der i dag.

- Er det ikke uheldig at de to eneste dagligvarebutikkene i senteret er Meny-butikker?

- Nei, jeg tror det faktisk kan slå positivt ut, både med tanke på det store vareutvalget og variasjonene i de to butikkene, sier Mette Rekk Alsager.

Hun legger til at Åsane Storsenter vil bli berørt av prosjektet Åsane sentrum, som er tenkt bygget ut i flere byggetrinn.

- Det samlede tilbudet innen dagligvarer og andre varer vil nok se helt annerledes ut når Åsane sentrum står ferdig i 2016, sier senterlederen.

Det er Lagopus Eiendomsutvikling AS som har inngått avtaler med Meny, Eurospar og Spar Kjøp om åpning av de 13 nye butikkene. Tidligere i vår ble det kjent at eiendomsporteføljen og leiekontraktene knyttet til ICA Maxi ble solgt til dette selskapet.

- Det pågår fortsatt forhandlinger med ulike aktører for de øvrige lokalene etter ICA Maxi, sier André Jaeger, daglig leder i Lagopus.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi

Bilder

FOTO: Ørjan Deisz