Det bekrefter senterleder Mette Rekk Alsager. Hun anslår at butikklokalet til dagens Maxi-butikk vil være stengt i juli og deler av august før Meny åpner.

ICA annonserte i august i fjor at selskapet ville avvikle driften av ICA Maxi. Nå er det inngått avtaler om åpning av 13 nye og ulike typer butikker i de ledige lokalene etter Maxi-butikkene.

Åsane Storsenter har allerede en Meny-butikk, i den delen som het Arken tidligere. Det bekymrer ikke senterlederen.

— Tilbakemeldingene vi har fått er at det inntil videre vil være to Meny-butikker i senteret. Den nye som kommer, blir betydelig større enn den som er der i dag.

— Er det ikke uheldig at de to eneste dagligvarebutikkene i senteret er Meny-butikker?

— Nei, jeg tror det faktisk kan slå positivt ut, både med tanke på det store vareutvalget og variasjonene i de to butikkene, sier Mette Rekk Alsager.

Hun legger til at Åsane Storsenter vil bli berørt av prosjektet Åsane sentrum, som er tenkt bygget ut i flere byggetrinn.

— Det samlede tilbudet innen dagligvarer og andre varer vil nok se helt annerledes ut når Åsane sentrum står ferdig i 2016, sier senterlederen.

Det er Lagopus Eiendomsutvikling AS som har inngått avtaler med Meny, Eurospar og Spar Kjøp om åpning av de 13 nye butikkene. Tidligere i vår ble det kjent at eiendomsporteføljen og leiekontraktene knyttet til ICA Maxi ble solgt til dette selskapet.

— Det pågår fortsatt forhandlinger med ulike aktører for de øvrige lokalene etter ICA Maxi, sier André Jaeger, daglig leder i Lagopus.

ica maxi.jpg
Ørjan Deisz