Menn ser ut til å være mer interessert i nyheter, aksjekurser og sport. Men — de er også omtrent enerådende blant dem som besøker pornografiske nettsteder.

Kvinnene søker ofte etter helsestoff, men også etter religiøs veiledning, går det frem av analysen.

Samlet sett står mennene for en litt større del av nettbruken enn kvinnene. Menn logger seg hyppigere på nettet og tilbringer mer tid foran skjermen når de først er pålogget, og blant amerikanske nettbrukere med bredbåndsforbindelse er det også flere menn enn kvinner.

Fellestrekk Forskningsstipendiat Deborah Fallows ved prosjektet Pew Internett & American Life Project mener det er mange fellestrekk ved de to kjønnenes bruk av nettet.

— Men når man ser bort fra disse, har menn en tendens til å la seg tiltrekke av handlingsorienterte nettsider, sier hun.

— Kvinnene setter større pris på nettsteder som har med nære personlige forhold eller andre mellommenneskelige forbindelser å gjøre, påpeker Fallows ifølge nyhetsbyrået Reuters. Men det er ikke slik at menn er «harde» og kvinner «myke» brukere av nettet.

For menn benytter seg mer av tilbud om å laste ned musikk fra nettet og lytte til denne musikken. Samtidig ser Deborah Fallows en klar tendens til at kvinnene hyppigere går inn på nettsteder som tidligere mest har vært besøkt av menn.

Kontakt Kvinnene holder også flittigere kontakt med familie, venner og kjente ved hjelp av e-post og prategrupper på nettet. De henger fortsatt igjen når det gjelder nedlasting av musikk, filmer og programvare, viser analysen fra Pew Internett.

Rundt to tredeler av alle amerikanere er i dag nettbrukere: 68 prosent av mennene og 66 prosent av kvinnene sier de regelmessig besøker internett. Vel en tredel av mennene, men bare litt over 20 prosent av kvinnene over 65 års alder bruker nettet jevnlig.

Jenter og unge kvinner i USA leder klart over guttene og de unge mennene i føring av blogger, det vil si dagbøker på internett. Men når noe går galt, er mennene fortsatt flinkere til å fikse datamaskinen selv, hevder Pew Internett & American Life Project

KVINNER SØKER ETTER KJÆRESTE: Brad og Jennifer Pitt, skal ettersigende være venner for livet. Det er kvinner som mest søker etter kjærester på nettet viser en ny undersøkelse.