Minst fire menn, som alle kjenner hverandre fra en liten kristen menighet på Askøy, er under etterforskning av politiet, melder ABC Nyheter.

— Jeg kan bekrefte at det pågår en etterforskning, sier påtaleansvarlig jurist Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt til nettavisen.

Politiet tror en far (59) og sønn (40) er hovedmennene bak den påståtte svindelen.

- Har tjent milliobbeløp

De to er også drivkreftene bak meningheten, som skal ha tjent millionbeløp på å handle med Forsvaret og marinebasen Haakonsvern.

40-åringen var tidligere kapteinløytnanten er fortsatt forstander i menigheten som i 2011 hadde 34 registrerte medlemmer. Eks-offiseren sa opp sin stilling i forsvaret i 2010.

— Min klient mener han ikke har begått noe straffbart i forhold til siktelsen, sier advokat Helge Hansen, som representerer 40-åringen, til ABC Nyheter.

Sakens to hovedmistenkte har fått beslaglagt flere gjenstander, blant annet en luksusyacht til 3,5 millioner kroner samt to dyre biler - en BMW X5 og en Volvo XC 60. Formelt skal båten være kjøpt inn av en foreningen de to siktede eier.

Tre menn siktet

Mistanke om hvitvasking av penger mellom norske og nordamerikanske selskaper, utløste politiets etterforskning.

De fire berørte mennene har alle vært tilknyttet den frikirkelige menigheten på Askøy utenfor Bergen. Noe av overskuddet skulle etter planen også brukes til misjonsvirksomhet i Russland og Romania, skriver ABC Nyheter.

Tre av mennene har status som siktet, mens fjerdemann bare har vært inne til avhør.

Via flere ulike selskaper skal de fire ha fakturert Forsvaret for minst 63,5 millioner kroner fra 2008 til 2011.