57-åringen og hans kone ble for en uke siden varetektsfengslet av Oslo tingrett, siktet for grovt bedrageri og medvirkning til grovt bedrageri.

Opprinnelig mente politiet at paret hadde forledet 17 eldre kvinner til å investere tilsammen 15,6 millioner kroner, med fare for tap på i underkant av 15 millioner kroner.

— 5. april kommer vi til å be om forlenget varetekt av begge to. Vi skal avhøre flere nye fornærmede i saken. Det er snakk om 10 millioner kroner til, som vi mener det er fare for tap for, sier politiadvokat Knut Horn ved finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Både den siktede 57-åringen og konen stiller seg uforstående til anklagene mot dem.

— Jeg synes det er uheldig at politiet går til pressen med informasjon som verken siktede eller forsvarer har fått forelagt. Jeg kan derfor ikke imøtegå de nye opplysningene, sier 57-åringens forsvarer, Gøran Møller Christiansen.

Han sier at 57-åringen hevder at han ikke har lurt noen, og at investorene vil få utbytte når prosjektene er realisert. Heller ikke konens advokat, Kai Vaag, er kjent med at politiet vil utvide siktelsen.

— Min klient kjenner seg ikke igjen i påstandene om bedrageri. Hun vil at politiet skal få mulighet til å se på saken, slik at hun kan bli sjekket ut av den, sier Vaag.

Tidligere kunder

Kvinnene som har investert penger i boligprosjektene, er tidligere kunder av siktede fra den gang han var rådgiver i bank- og forsikringsselskap. Alle er eldre, og gjennomgående velstående.

Hver av dem har investert fra 4-500.000 kroner og oppover, fra 2003 og frem til i dag.

Prosjektandelene de sitter igjen med, skal være lite og ingenting verdt. Eiendommene der 57-åringen har planer om å utvikle boliger og hytter, skal stort sett være råtomter der det bare er gjort begrenset arbeid med vei og kloakk.

En nabo til boligprosjektet Vorland Terrasse, som 57-åringen planlegger i Sund, sa onsdag til BT at han aldri trodde det hadde vært et mål å ferdigstille prosjektet.

— Han har kun ønsket å holde det i live for å få inn penger, sa nabo Kjell Arve Vorland til BT.

Ga eiendommer til konen

Den siktede 57-åringen er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Oslo i flere tiår. Flere eiendommer i Fjell og Sund har han overført som gave til sin kone. Det samme gjelder to luksushytter på Geilo.

— Vi har mistanke om at dette er gjort for å forhindre kreditorer å få dekning for sine krav, sier politiadvokat Knut Horn.

Ekteparets mange firma har de siste årene fått flere betalingsanmerkninger, til sammen med krav på åtte millioner kroner.

Hol Sparebank har pant på over30 millioner kroner på luksushyttene på Geilo. Disse hyttene skal nå selges på tvangsauksjon.