Det syder av aktivitet i Plantasjens lokaler i Ytrebygda. Ekstramannskaper og håndtverker sprengjobber for å gjøre klart til den viktige tredje helgen i advent.

Og selv om butikken er åpent, går det kun i vintergrønt og andre uteplanter.

Natt til torsdag jobbet sjefer og ansatte ved planteutsalget febrilsk for å begrense skadeomfanget etter lagerbrannen i går kveld.

Likevel måtte enorme mengder inneplanter gå rett i bosset.

Offer for kulden

— Det er snakk om minst flere hundre planter, og sikkert tusener. Vi har ikke fått helt oversikt ennå, og vet heller ikke hvor store verdier som har gått tapt, sier Jørgen Haukås, som er regionsjef i Plantasjen.

Plantene tok kvelden delvis grunnet røykskader, men hovedsakelig grunnet den grundige utluftingen i lokalene etter brannen var slukket.— De fleste kunne nok overlevd, men vi tar ingen sjanser når det gjelder kvaliteten, sier Haukås.

Snart «back in business»

Regiondirektøren forteller at kundene som har vært innom i dag har vært veldig forståelsesfulle, selv om enkelte har måtte forlate med uforettet sak.

I natt skal det sprengjobbes for å tette den 20 ganger 15 meter veggen mellom lageret og utsalgslokalet som smeltet under brannen. I tillegg er deler av taket vekke.

— Da kan vi få opp varmen igjen, og motta planter i morgen tidlig. Dermed satser vi på å gå inn i helgen med vårt vanlige sortiment, sier han.

Haukås sier de ennå ikke har funnet ut hva som var årsaken til brannen.