Inntill torsdag klokken 09 hadde Martin Uthaug ingen aning om at han hadde vunnet premien. Han ble overrasket på selveste bursdagen sin da det troppet to representanter fra SAS opp på jobben hans.

— Vi hadde alliert oss med en kollega av vinneren, så vi var sikre på at han var der, forklarer Arnt Olav Haugland, salgssjef i SAS Bergen.

Han overrakte den rykende ferske 26-åringen en plakat som sa at han hadde vunnet en million bonuspoeng.

— Dette er helt fantastisk. Det er alltid kjekt å få oppmerksomhet på bursdagen, men dette var jo en ekstra bonus, forteller Martin Uthaug, som også fikk kake på dagen.

1 011 000 poeng

Den reiseglade vinneren reiser mye, og har allerede skrapt sammen 11 000 poeng. Noe som likevel er et stykke unna én million. Men nå gleder han seg til asken legger seg på Island.

— Jeg har en samboer fra Island, så det blir nok noen turer dit, sier Uthaug.

Uthaug kan reise 83 ganger innenfor Norge og Skandinavia, 16 ganger til USA eller tre ganger rundt jorden.

— Jeg har ikke vært i Sør-Amerika, så det hadde vært spennende å ta en tur dit, forteller Uthaug.

Rekordstor premie

Dette er en rekordstor premie ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen.

— SAS har aldri gjort noe sånn før, og jeg har aldri hørt om noen som har så mange poeng. Det er folk som reiser hver eneste dag uten å komme opp i det beløpet, sier han.

Flyselskapet arrangerte konkurransen for sine Eurobonus-kunder i februar i år. En tilfeldig vinner ble trukket fra de 750 000 medlemmene i Norge.

Poengene kan bursdagsbarnet bruke på seg selv, venner eller familie.

— Med poengene kan han verden rundt på business class tre ganger. Jeg håper han ikke har flyskrekk, spøker informasjonssjefen.