Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen steg 5,7 prosent til 9.093,72 poeng ved børsslutt, mens den bredere Topix-indeksen økte enda mer, med 6,6 prosent, til 817,63 poeng.

— Innhentingen er ganske sterk siden investorene innser at de kan ha fått litt vel mye panikk tirsdag, sier Fujio Ando ved kapitalforvaltningsselskapet Chibagin Asset til nyhetsbyrået TT.

Også de fleste andre børsene i Asia var i pluss onsdag. Men analytikere advarer om at finansmarkedene fortsatt reagerer raskt på alle nyheter fra katastrofen i Japan.

Panikksalg

Aksjene i det japanske energiselskapet TEPCO, som driver det ulykkesrammede kraftverket Fukushima Daiichi, fortsatte å rase onsdag. Verdien av aksjene i selskapet falt med 24,6 prosent i løpet av dagen.

Verdiøkningen til andre japanske selskaper kommer etter to dager med panikksalg og kraftig børsfall. Nikkei-indeksen falt med 6,2 prosent mandag og 10,6 prosent tirsdag. Raset tirsdag var det tredje største noensinne på Tokyo-børsen.

Oljepris ned

Ifølge analytikere er Japan-børsens videre utvikling avhengig av situasjonen ved atomkraftverket i Fukushima.

Samtidig sank oljeprisen på verdensmarkedet til det laveste nivået på tre uker onsdag til rundt 108 dollar fatet.

På valutamarkedet falt kursen på yen etter tidligere å ha klatret nær det historiske nivået fra 1195 på 79,75 yen per dollar.