Politiet slo i morgentimene tirsdag til mot en bolig på Askøy.

Det viste seg at mannen de søkte etter hadde leid ut boligen sin. Litt senere pågrep de mannen i 30-årene et annet sted på Askøy. Han er nå siktet og sitter i avhør.

Kan være pokerpenger

Politiet på Askøy bekrefter at aksjonen har funnet sted, men opplyser at den er styrt av økoavsnittet og at de ikke har informasjon om hvor mange som er involvert eller hva aksjonen gjelder.

Etter det BT forstår mistenker politiet at mannen over en årrekke skal ha unndratt mellom 15 og 20 millioner kroner fra beskatning. Disse pengene tror politiet kan stamme fra pokerspill på internett.

Tett om siktelse

Seksjonsleder Frode Karlsen ved økoavsnittet ved Hordaland politidistrikt ønsker ikke å si noe om hva mannen er siktet for.

— Men jeg kan bekrefte at vi har hatt en operativ politiaksjon for å pågripe noen som er mistenkt for en straffbar handling, sier Karlsen.

Nabo våknet av politiet

BT har vært i kontakt med en av naboene der politiet først slo til. Hun forteller at hun våknet av lydene, tidlig tirsdag morgen.

Ifølge kvinnen er hun kjent med at den pågrepne mannen er aktiv innen pokerspill. Etter det BT erfarer har den siktede mannen også ytret seg i diskusjoner på nettet rundt skattelegging av pokergevinster.