I dag får samtlige 40 ansatte hos Svein Boasson Anleggsgartner AS permisjonsvarsel, som skal gjelde fra januar. Dersom det blir snø, kan de beholde brøytegjengen, men ellers blir minst en fjerdedel av arbeiderne permittert over nyttår.

— Det er trasig, men vi klamrer oss fast så lenge vi kan med tineutstyr og annet som kan holde oss i arbeid lengst mulig. Vi har arbeid nok, men sliter med telen, sier Sigurd Boasson, drifts- og prosjektleder i Svein Boasson Anleggsgartner AS . Det er over ti år siden sist de måtte sende ut permisjonsvarsel.

- Utfordringer

Sist vinter ble også anleggsarbeidere permittert på grunn av kulden.

Også Fyllingen Maskin AS varsler permitteringer til 8-10 av sine ansatte. Det er fortsatt ikke klart om anleggsarbeidet i det store krysset ved Gullgruven i Åsane vil bli berørt. Bjarte Næss, prosjektleder for jobben med toplankrysset på E16/E39 på Nyborg foretrekker mildvær, men mener de takler frosten godt foreløpig.

— Det byr på en del utfordringer, men akkurat nå er vi nede i de tunge massene og da klarer vi det. Dersom det kommer mye snø, så blir det snørydding, men også en mulighet for stans i arbeidet, sier Næss.

Verre blir det på nyåret dersom kulden fortsetter.

— Vi skal lage provisoriske veier som all trafikken skal inn på i februar. I 10-15 minusgrader kan vi ikke gjøre verken forberedelsene eller asfalteringen ferdig, sier han.

Tærer på sparepengene

  • Vi permitterer ingen foreløpig og gjør det vi kan for å holde dem med mer eller mindre fornuftige gjøremål i hvert fall til over jul. Permittering på 62 prosent av lønnen er ingen god start på julefeiringen, så vi tærer heller på oppsparte midler i bedriften og det er de samme som har jobbet inn pengene tidligere i år, så det er greit, sier Stein Wikholm, daglig leder i Wikholm Anleggsgartnermester AS. Han har 40 personer i arbeid på ulike anleggsarbeider i og utenfor sentrum.

— Det er dårlig butikk å rydde på eget lager og telle spiker, men det handler om å ta vare på folk også, sier han.

— Trebeskjæringen går sin gang, men det blir ikke mye anleggsarbeid nå. Vi tiner og varmer det vi kan for å holde arbeidet i gang, men med 6 cm tele i jorden er det ikke samme fremdriften lenger, sier han.