Lufthansa har i dag tre daglige flygninger fra Flesland til Frankfurt. Det blir det slutt på i januar. Fra 14. januar reduseres tilbudet, i første omgang frem til 5. mars.

— Belegget har vært veldig godt, men vi må dessverre redusere antall avganger i denne perioden. Noen dager har vi en avgang, andre dager to eller tre, sier Terje Grue, administrerende direktør i Lufthansa Norge.

Kom overraskende

Når sommersesongen starter 6. mars, kommer Lufthansa kun til å ha en daglig avgang mellom Bergen og Frankfurt.

— Dette er en beslutning som er truffet sentralt i selskapet. Den kom svært overraskende på oss. Vi håper at tilbudet blir bedre når nye ruter skal legges fra høsten 2014, sier Grue.

- Det høres ikke ut som du er fornøyd med beslutningen?

Håper selskapet snur

— Nei, det er vi ikke. Belegget og veksten har vært god, men resultatene på ruten har ikke vært tilfredsstillende nok til å fortsette. Vi her i Norge er en liten brikke i et stort internasjonalt maskineri. Det er ikke alltid vi er enige med det som bestemmes, men vi må lojalt følge beslutningene, sier han.

Grue forteller at de nå arbeider med å hjelpe kunder som har bestilt billetter på avganger som legges ned. Selskapet rører ikke rutene mellom Stavanger og Frankfurt eller Oslo og Frankfurt.

— Vi håper at den videre utvikling på ruten vil vise at det er behov for flere daglige avganger mellom Bergen og Frankfurt.

- Rammer mange

Bergen Næringsråd var ikke kjent med nyheten da BT ringte lørdag.

— Veldig overraskende og trist. Ruten mellom Bergen og Frankfurt er svært viktig for næringslivet vårt. Mange forretningsreisende som skal videre til Asia, har reist via Frankfurt. Når de nå reduserer, blir mange rammet, sier Marit Warncke, administrerende direktør i næringsrådet.

Hun har selv brukt rutene flere ganger, blant annet på reise til Kina.

— Flere av våre lokale bedrifter er ofte i Kina, og da er Frankfurt ofte brukt som mellomlanding, sier hun.

- Frankfurt viktig

Hege Sandtorv er sjef for trafikkutviklingen hos Avinor på Flesland.

— Frankfurt er en viktig port videre til Asia. Vi er kjent med at Lufthansa trapper med. Det er alltid synd når en god partner trapper ned, sier hun.

-Er det andre selskap som vil satse på denne ruten når Lufthansa trapper ned?

-Det kan skje, men det gjenstår å se, svarer Sandtorv.

Hva betyr rutekuttet for deg? Si din mening i feltet under!

.