Ludo Mobils kunder har de siste dagene stått i fare for å miste summetonen, etter at det ble klart at Ventelo ville stenge linjene til Ludo.

Årsaken til nedstengningen er Ventelos konkursbegjæring av Idar Vollviks selskaper innen Ludo-systemet. Bakgrunnen er at Ludo mobil ikke har betalt for leveransene fra Ventelo, som leverer mobildekning for Ludos kunder.

Ludo har mistet over ti tusen kunder siden krangelen med Ventelo startet. Dette var en dyr erfaring for oss

Idar Volvik

— En merkedag

— I dag har vi blitt enig, sammen med Ludo, om å overta kundebasen og håper kundene blir like fornøyd som våre eksisterende kunder. Dette er en merkedag, sier Chess-sjef, Arve Andreassen.

Begge parter er fornøyd med salget.

— Ludo hadde greie fremtidsutsikter, men rammevilkårene for videresalg endret seg dramatisk de siste 18 månendene og det ble umulig å drive økonomisk lønnsommt, sier Idar Vollvik, under pressekonferansen.

Chess kommer til å jobbe for å sikre overføringen av kundene og at summetonen beholdes de neste seks dagene før Ventelo stenger lingjene.

- Emosjonelt salg

— Avtalen ,ed vår gamle baby er emosjonelt for meg, sier Vollvik under pressekonferansen.

Chess ønsker ikke å kommentere de økonomiske rammene.

— Dette er en helt grei avtale for begge parter, sier Vollvik.

Det er 22.000 kunder som er solgt til Chess.

— Ludo har mistet over ti tusen kunder siden krangelen med Ventelo startet. Dette var en dyr erfaring for oss, sier Vollvik.

- Du er trygg

«Jippi! Du er trygg, kjære Ludo-kunde! Løsning er på plass, og du vil få summetone fra ny nettleverandør. Du vil motta informasjon om kort tid om hvordan dette blir gjennomført i praksis. Men vær trygg – Ventelo-saken vil ikke få noen innvirkning på din mobiltilgang! Idar/Ludo mobil», skriver Idar Vollvik i en melding på Facebook.

Pengetrøbbelet har ballet på seg for Ludo-sjef Idar Vollvik den siste tiden.

En konkursbegjæring på Ludorådet er berammet til 28. februar, ifølge Lasse Hunsrød, kemneren i Bergen.

Onsdag ble det kjent at Ludo-kundene blir overflyttet fra Ventelo til TeliaSoneria og i dag klokken 11.00 holder Chess pressekonferanse.

Bekrefter løsningen

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom bekreftet overfor bt.no at en løsning er på plass.

— På vegne av TeliaSonera kan jeg bekrefte at en kommer til å sikre Ludo-kundene sin mobiltilgang. Hvordan dette skjer, og mer info, vil komme på en pressekonferanse i morgen, sier Vederhus.