Systemet forandrer adressene i et nettverk oftere enn en gang i sekundet og skjuler dem for inntrengere, sier grunnlegger og sjef for Invicta Networks, Victor Sheymov. Verdens største forsikringsselskap i markedsverdi, American International Group, har så stor tro på systemet at det vil gi ti prosent i prisavslag til selskaper som bruker systemet.

Vanlige tilnærminger til datasikkerhet bygger på kryptering, samt brannvegger som lukker ute trafikk som virker truende. Nettverk som er beskyttet på denne måten er imidlertid sårbare for hackerangrep. Invictas system holder i stedet nettverket i "bevegelse" med kontinuerlig bytting av Internet Protocol— (IP) adresser. Adressene dirigerer trafikken på nettet.

Fremtidige versjoner av teknologien skal beskytte e-handel, databaser, oppringte tjenester og nasjonal infrastruktur, hevder selskapet. Prisen for systemet ligger i den høyere delen av markedet for sikkerhetsverktøy.

Invicta lanserer en testversjon av systemet mot slutten av måneden, ifølge Sheymov som hoppet av til USA i 1980 av ideologiske grunner. Han er en veteran fra KGBs svar på Pentagons avlyttings- og kodeknekkerenhet National Security Agency (NSA). Etter avhoppingen jobbet han flere år som konsulent for NSA.(Origo)