Det sier leder for kommunal— og forvaltningskomiteen på Stortinget, Helge Andre Njåstad (Frp). Den tidligere Austevoll-ordføreren vil gripe muligheten når regjeringen nå åpner for å teste ut minipol i de mindre distriktskommunene.

- Polet er viktig

I første omgang skal minipol nå forsøkes i kommunene Lyngen i Troms og Herøy i Nordland. Blir regjeringen fornøyd med testen, står over 100 nye kommuner i tur for å få et utsalgssted for vin og brennevin.

— Fedje er den eneste kommunen i Hordaland som kanskje er for liten. men jeg har lovet å arbeide hardt for at Tysnes snart kan åpne et vinmonpol. Jeg vil også arbeide for at Fitjar, Sveio, Austrheim, Fusa og alle kommunene i Hardanger snart får pol, sier Njåstad.

Han mener dette er vitkig for å sikre innbyggerne et godt tilbud som ellers bare befolkningen i de større kommune drar nytte av.

- Vil ikke tvinge

— Vi snakker om pol med noe mindre utvalg og noe kortere åpningstid, men som likevel har et godt tilbud, sier Njåstad.

Han oppfordrer nå de ulike kommuenstyrene til å benytte anledinngen og komme på banen.

— Jeg vil ikke tvinge polutsalg på noen. Kommunene må selv ha et ønske om det. Derfor bør ordførere og lokalpolitikere avklare saken politisk, og deretter eventuelt åpne for pol, sier Njåstad.

Det er i dag rundt 200 kommuner i Norge uten pol.

535913 (1).jpg