Tele Danmark kjører opp tempoet på ADSL-utrullingen etter at statsminister Poul Nyrup Rasmussen nylig lovte å gjøre Danmark til verdensledende innen IT. 95 prosent av danske hjem får ADSL-tilgang innen 17 måneder, skriver Financial Times.

Danmark forsøker med Nyrup Rasmussens politiske press å bli flinkest også i EU-klassen. Flere andre EU-land sliter tungt med lansering av høyhastighets internett til forbrukerne. Nyrup Rasmussen har imidlertid et ess i ermet som gjør det lettere for ham å holde løftet: Danmark er et flatt og kompakt land. Tele Danmark slipper bale med fjell og fjorder og avsidesliggende lokalsamfunn.

I Storbritannia avslørte nylig en rapport at kun 30 prosent av britiske hjem vil ha høyhastighetsnett innen 2005. Rapporten var et betydelig prestisjenederlag for Tony Blair, som vil gjøre Storbritannia til IT-pionér.

Også i Sverige, som har satset tungt på å levere bredbånd til folkhemmet innen 2002, har utrullingen av supernettet gått langt tregere enn forutsatt.

I Norge startet Telenor ADSL-løpet før jul. I første omgang vil det være dekning for ADSL bare i de største byene og tettstedene. Resten av landet vil gradvis få dekning i løpet av to til tre år, lover Telenor på sine nettsider. (Origo)