— Vi klarer bare å kjøre onsdagsrutene våre i morgen. Det er så mye boss å hente at vi må kjøre tre lass per bil. Vi regner derfor med å måtte holde på utover kvelden, sier daglig leder i BIR Transport, Stein Bratland.

I en pressemelding opplyser BIR at kundene må forholde seg til sin vanlige tømmedag, men at det vil være anledning til å sette ut en ekstra bossekk i tillegg til bosspannet med restavfall.

Selskapet er i en litt annen situasjon enn de som har vært rammet av streik. Transportørene streiker ikke, de har vært permittert av arbeidsgiver fordi det ikke var mulig å levere boss til forbrenning.

— Siden de har vært permitterte, er det vi som må ringe rundt og varsle de ansatte om at de må komme på jobb. Mange vil nok gjøre det uansett, men formelt sett er dette vårt ansvar. Det følger av reglene for permitteringer, sier Bratland.

Kjører de faste rutene

Derfor kan han ikke love at onsdagsbilene kommer på det tidspunktet folk er vant til.

— Vi ber om at folk er litt tålmodige. Har de tømming i morgen kommer vi i løpet av morgendagen.

- Hvorfor kan dere ikke hente boss hos dem som har henting andre dager, det flyter jo over hos de fleste?

— Vi har ikke kapasitet til det. Vi skal ta igjen 14 dager med streik og vil stå på utover kvelden. Derfor må vi holde oss beinhardt til rutene våre, slik at vi får tømt boss i den rekkefølgen kundene våre er vant til. Torsdag går torsdagsruten, fredag går fredagsruten osv.

Tar med alt

Det betyr at de i sentrum som har to hentinger per uke kan regne med å få tømt bosset denne uken.

Bratland regner med det vil gå minst en uke før alt er i normalt gjenge igjen.

— Mandag 16. juni regner jeg med at alt ekstra er tatt unna, sier han.

Gjenvinningsstasjonene åpner

I tillegg til ordinær bosshenting, vil også gjenvinningsstasjonene være åpent som normalt fra i morgen. BIR presiserer imidlertid at restavfallet som leveres til gjenvinningsstasjonene ikke skal inneholde matavfall.