Den nye versjonen heter mp3Pro. Selskapene bak, Thomson Multimedia og Fraunhofer Institute håper programvare— og maskinvareutviklere viser interesse for den nye teknologien, men slipper også en versjon til den jevne nettbruker. Den nye "ripperen" lar brukerne lage lydfiler som har tilnærmet CD-kvalitet og som er omlag halvparten så store som tidligere mp3-filer. En "ripper" er et program som oversetter lyd til mp3-format.

Lanseringen kommer på et tidspunkt hvor det gamle mp3-formatet er under press fra blant andre Microsoft og RealNetworks. Disse selskapene skriver for tiden avtaler med musikktjenester som skal bruke teknologien deres til abonnementstjenester. Thomson Multimedia og Fraunhofer Institute håper imidlertid at den enorme utbredelsen til mp3-formatet gir et viktig forsprang.

— Jeg tror mp3 og mp3Pro vinner aksept fra innholdseiere og distributører, sier visepresident for nye forretninger i Thomson, Henri Linde, ifølge Wired News.

Analytikerne er ikke så sikre. Mp3Pro ikke inneholder noen mekanisme mot piratkopiering.

— Ingen av de fem store plateselskapene (EMI, Warner, BMG, Sony og Universal) vil distribuere materiale uten kopisikring, sier analytiker i Gartner, P. J. McNealy.

Selskapene bak mp3-formatet setter på sin side lit til at forbrukerne har større makt enn plateselskapene når det gjelder hvilket filformat for musikk som gjelder i årene som kommer.(Origo)