Blant de aller største taperne var Berge Gerdt Larsen, selskapets sterke mann. Han sitter på fem prosent av selskapet gjennom Larsen Oil & Gas.

Det betyr at Larsens formue på bare noen timer var barbert med 138 millioner kroner.

Bak ham følger en lang, lang rekke av aksjeinvestorer som får svi for selskapets problemer. I går falt verdien på aksjene med 46 prosent.

– Må leve med dette

– Jeg tar livet med knusende ro. DNO er et veldig spennende selskap, som jeg har god tro på, sier Bønes-investoren Øystein Halvorsen.

Halvorsen eier 5,6 millioner aksjer i selskapet, ifølge en aksjonæroversikt på DNOs hjemmesider. Verdifallet i dag var på 17 millioner kroner.

– Hva tenker du om det som nå skjer i DNO?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Halvorsen.

– Men svingninger på børsen er noe man må leve med. Det er selvsagt en spesiell situasjon når aksjen faller 50 prosent, men det er ikke første gang i historien det skjer.

Solgte før det smalt

Kalfaret-ingeniøren Tor Lien har vært med som aksjonær i selskapet siden oppstarten i 1971. Lien har 1,3 millioner aksjer.

Verdien på disse falt i går med fire millioner kroner.

– Jeg har fortsatt tro på selskapet, og selger ikke, sier Lien.

Noe mer vil han ikke si. Det vil heller ikke småbruker Ove Årdal på Jølster, som tidligere har tjent gode penger på DNO-aksjer.

Bergensinvestoren Espen Galtung Døsvig og familien var lenge blant dem som hadde aksjer for flere hundre millioner kroner i DNO.

Investeringen var riktignok organisert noe likt et lån, med en fast avkastning til aksjeeieren. Men Galtung Døsvig er glad han ikke forlenget avtalen da denne gikk ut like før sommeren.

– Vilkårene var for dårlige, så vi solgte oss ut. Nå har vi bare noe småtterier igjen, et par hundre tusen aksjer. Så kursfallet har ikke kostet meg noe spesielt, sier Galtung Døsvig.

– Nå i ettertid fremstår salget som god timing. Men egentlig var det også litt flaks. Hadde vi fått tilbud om en bedre deal hadde vi sikkert hatt aksjene i dag, sier han.

Aksjeeiere skjuler seg

Blant de 20 største eierne i selskapet er det bare Berge Gerdt Larsen og Øystein Halvorsen som har aksjene gjennom egne selskaper.

De øvrige på listen er enten investeringsbanker eller kundekontoer i meglerhus eller banker.

Når en investor kjøper aksjer gjennom en kundekonto, fremkommer ikke identiteten til kjøperen. Det gjør kundekontorer populære hos dem som foretrekker å kjøpe og selge i skjul.

TAPER PENGER: Eier og styreleder Berge Gerdt Larsen er en av dagens store tapere etter det dramatiske fallet for DNO-aksjen. Her sammen med administrende direktør Helge Eide. ARKIVFOTO: TOR HØVIK