«Lys og koseligloftsleilighet like ved Brann Stadion», annonserte Aktiv eiendomsmeglingmed. Den lille leiligheten på 26 kvadrat i St. Sunnivas vei 92 hadde enprisantydning på 990.000 kroner, men ble til solgt for halvannen millionkroner.

Det gir en kvadratmeterpris påhele 57.692 kroner – og er mer enn 50 prosent høyere enn prisantydningen.

-Selgeren var veldig fornøyd oglurte på om jeg snakket sant. Det er ikke vanlig at boliger går så høyt overprisantydning, sier eiendomsmegler Arild Berentzen, som er fagansvarlig vedAktiv Eiendomsmegling i Laguneparken.

Seks personer i budkrig

— Hvorfor gikk denne leilighetenså mye over prisantydning?

-Det har nok å gjøre medbeliggenhet og at man traff hele førstegangsmarkedet i det prisleiet. Det varveldig mange mennesker på visning, sier Berentzen.

22 interessenter tegnet seg pålisten under visningen. Seks personer deltok i det som ble en aggressivbudrunde.

Ifølge Berentzen var det førstebudet på 1.000.000 kroner. Budgiveren håpet kanskje å sikre seg leiligheten vedå by 10.000 over prisantydning, men dette budet var kun startskuddet.

I løpet av det neste døgnet komdet nemlig inn ytterligere 16 bud, hvor det siste og endelige altså lød på1.500.000 kroner.

- Mange får foreldrehjelp

Som BT skrev tidligere denneuken viste tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund at boligprisene etter enfrisk start på året falt noe tilbake i april.

Hos Aktiv Eiendomsmegling merkerman likevel ikke mye til at temperaturen i boligmarkedet er lavere enn før.-Det meste går unna veldig fort.For min egen del går det raskest med toroms— og treromsleiligheter, men ogsårekkehus går veldig kjapt unna, sier Berentzen.

Han tror de lave rentene harfått førstegangskjøperne inn på markedet igjen. Med de høye prisene er detimidlertid få unge som kommer alene på visning.

-De fleste har nok behov forsikkerhet i foreldrenes hus eller hjelp med egenkapitalen, sier Berentzen.