— Lofoten og Bergen har i alle generasjoner handlet fisk med hverandre, så vi opprettholder en god tradisjon, sier Sigvald Rist, daglig leder i Lofotprodukt AS

I dag ble det nemlig kjent at Lofotprodukt som produserer fiskekakene Madam Bergen, har kjøpt opp Manger Seafood på Radøy.

— Eierne ønsket å selge og da benyttet vi muligheten til å utvide oss. Hver for oss er vi små bedrifter innenfor næringsmiddelsindustrien, men når vi nå får samlet oss i en fabrikk blir det en større og mer robust enhet, sier Rist.

Fortsetter i Bergen

Manger Seafood som frem til nå har holdt til på Manger i Radøy, blir flyttet til Lofotprodukt sine lokaler på Godvik i Bergen. Rist mener det er viktig å holde produksjonen til Bergen.

— Det spises mye fiskemat i Bergen og det er en fordel at den kommer fra en lokal virksomhet, og for Hordaland og Bergen er det positivt å ha en lokal bedrift, forklarer han.

Han presiser at oppkjøpet ikke vil få noen betydning for forbrukerne.

— Forbrukerne vil ikke merke noen forskjell. Merkenavnene Madam Bergen og Manger Seafood vil stå uforandret, sier han.

Svake resultater

Dårlig inntjening gjennom flere år har gjort det vanskelig for Manger Seafood å fortsette driften på Radøy.

— Produksjonslokalene tilfredsstiller ikke dagens krav til standard, og det ville være nødvendig med betydelige investeringer for å fortsette driften på Manger, heter det i pressemeldingen.

Lofotprodukt AS som har hovedkontor på Leknes i Lofoten, kjøpte fiskematbedriften Madam Bergen da eierne ønsket å legge ned driften i 2009. I Hordaland har firmaet holdt på det tradisjonelle Madam Bergen-navnet, mens i andre distrikter markedsføres produktene under varemerket «Lofotprodukt».

Manger Seafood ble etablert i sin nåværende form i 2006, men familien Fanebust har drevet med fiskematproduksjon siden 1967.

Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpesum og øvrige betingelser knyttet til handelen.