Nettstedet heter arealguiden.no, og skal vise de fleste større ledige næringsarealer og kontorbygg i fylket. BRB mener det er et praktisk problem for etablerere å finne steder for etablering på en lett måte.

— Arealene er lenket opp mot kommunenes reguleringsplaner for det enkelte område. Det gir også lett tilgang på mer informasjon, sier kommunikasjonssjef Tone Hartvedt i Business Region Bergen (BRB)

NY TJENESTE: - Sitter du i Tromsø og vurderer etablering i Hordaland, er det lettere først å finne ledige tomter på et kart, sier kommunikasonssjef Tone Hartvedt i BRB.
Ørjan Deisz

Totalt inneholder tjenester nå 133 næringsareal fordelt på 22 kommuner.

Sparer tid og arbeid

— Det fine er at interesserte kan sitte der de er og søke etter mulige steder i karttjenesten. Dermed sparer de mye tid og krefter, sier Hartvedt.

Prosjektet er et samarbeid med en tilsvarende organisasjon i Stavanger og Nordhordlandskart.no.

— Greater Stavanger startet utviklingen av Arealguiden. Sammen med Haugalandet Vekst og Listerregionen har vi vært med å videreutvikle portalen. Vi håper dette er et godt verktøy for bedrifter som trenger arealer i vår region, og et sted eiendomsaktørene får presentert sitt areal på en god måte, sier Vidar Totland i Business Region Bergen.

Løsningen med å koble tjenesten til reguleringsplanene i området er laget i samarbeid med selskapet Nordhordlandskart.no.

Også engelsk

BRB henvender seg også til utenlandske selskaper.

— Vi har et internasjonalt fokus, derfor håper vi at vi har en engelsk versjon på plass løpet av første halvår 2015. Flere næringsaktører I dag har Business Region Bergen hanket inn noen næringsaktører og lagt lenke til nettsider til arealeiere.

— Vi har på langt nær nok eiendomsaktører. Vi ønsker å lenke til flere tilbydere som faktisk kan selge eller leie ut lokaler og areal. Næringsarealportalen skal jo koble en kjøper og en selger.