Den amerikanske fotografen Cary Norton hadde en ide om å bygge et storformat kamera av legoklosser for moro skyld. Etter noen forsøk på å lage detaljerte skisser med lego sin tegneapplikasjon gikk han over til ”prøv og feil” metoden ved å bygge og se hvordan reslutatet ble.

Et lass med lego

Etter å ha lånt et lass med lego, klarte han å bygge nok til å se at det ville fungere, men prosjektet ble liggende uvirksomt i et år. Deretter ble det første forsøket forbedret, og han pusset en plexiglassplate med sandpapir til fokuseringsglass. Et gammelt objektiv fra ebay til 200 kroner kompletterte kameraet han har døpt Legotron verson 1.

Sjarmerende lyslekkasjer

Resultatet ble et totalt uforutsigbart kamera på grunn av lyslekkasjer i lego konstruksjonen, men er forbausende velfungerende til å være laget av nettopp lego. Nettopp det utforutsigbare er noe av det som gjør det morsomt, foreller han, og legger til at han ikke er noen legofanatiker. — Dette er ikke noe teknisk fullendt kamera, men det var utrolig gøy å få det til, og utrolig spennende og se hvordan bildene ender opp.

Legotron 2

Legotron 2 er i planleggingsfasen, og skal få større fokusdybde, og flere andre små forbedringer. Et stativfeste i lego har også blitt ferdigstilt men ikke testet.

Hvis du vil bygge ditt eget legokamera ligger det bilder og forklaringer fra prosessen i to innlegg her og her. Til ferien i Legoland vil det være mer praktisk med et vanlig kamera, men du ville garantert fått oppmerksomhet fra legofantastene.

Er du lei maset om megapixler og klar for legokamera ?

LEGOPORTRETT: Ashley Johnson portrettert med Legotron på en heldig eksponering uten særlig lyslekkasje. FOTO: CARY NORTON