• STORFORBRUKER: Ivar Hansen er på postkontoret i Åsane minst en gang for dagen. - Vi er avhengig av posten for å få varene til og fra kundene våre, sier Hansen.

    FOTO: Ørjan Deisz

  • VANT TIL OMSTILLING: - Nedleggelsene vil skje over to år. Posten har vært gjennom store omstillinger før, og mange vil få tilbud om andre jobber, sier Kjell Jacobsen. Her sammen med Synneva Langenes Vatnaland.

    FOTO: Ørjan Deisz

  • ET HELT LIV I POSTEN: Synneva Langenes Vatnaland har jobbet i Posten siden hun var 16 år. - Fantastiske folk. Jeg har aldri angret, forteller hun. Nå legges arbeidsplassen hennes siden 1979 ned.

    FOTO: Ørjan Deisz

Legger ned postkontorene

Alle postkontorer i Hordaland og Sogn og Fjordane legges ned. Bortsett fra Bergen og Førde.

I Hordaland blir det bare ett postkontor igjen, Bergen postkontor. I Sogn og Fjordane stenger også alle postkontorene, bortsett fra det i Førde. Nå skal de erstattes av Post i butikk.

Les også

Legger ned nesten alle postkontorene

Bare to vanlige postkontorer skal bestå i Hordaland og Sogn og Fjordane.

40 år i Posten

Vi er på postkontoret i Åsane senter. Klokken er litt over ti. De ansatte har nettopp fått meldingen om at arbeidsplassen forsvinner.

- Det er helt løye. Jeg har vært her så lenge. Men vi skal nok klare å venne oss til det, sier Synneva Langenes Vatnaland til bt.no.

I over 40 år har hun jobbet i Posten. Siden 1979 har hun arbeidet på postkontoret i Åsane. Den gang holdt EPA til der, med postkontorene i noen brakker ved siden av. Det aulet av postfolk og bud der.

Sikker jobb i Staten

Selv reiste hun 16 år gammel til Oslo for å begynne i Posten. Familien synes det var stor stas med sikker jobb i Staten.

Nå vet hun ikke hva hun skal gjøre videre.

- Jeg er ikke redd og skal nok klare meg. Kanskje jeg kan begynne å kjøre som landpostbud igjen. Kundene vil nok klare å venne seg til det de også, men de må ha litt tid på seg, sier Vatnaland.

- Er her hver dag

- Sier du det. Skal postkontoret legges ned? Jeg er jo helt avhengig av posten og bruker postkontoret her hver dag, sier kunde Ivar Hansen da vi forteller han nyheten.

Han arbeider i ingeniørfirmaet Venotek AS. På postkontoret henter han en pakke og to kofferter med maskiner fra et oljeselskap.

- Ikke jubel i taket

Postlederne ble informert om nedleggelsene mandag. Tirsdag morgen ble de ansatte informert.

- Det var jo ikke akkurat jubel i taket, men de tok det veldig bra, sier daglig leder på Åsane postkontor, Kjell Jacobsen.

Han forteller at alle de syv ansatte på kontoret vil bli oppsagt. Men mange vil få tilbud om jobber i andre avdelinger i Posten, mellom annet i distribusjonen. Jacobsen har forståelse for at kontorene må legges ned på grunn av trafikknedgangen, men liker det ikke.

- Hva skal du selv gjøre når dere stenger?

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Kanskje jeg søker en annen jobb i Posten, eller prøver lykken utenfor, sier postsjefen.

Disse postkontorene forsvinner i Bergen:
Fyllingsdalen
Lagunen
Loddefjord
Nesttun
Åsane

Disse postkontorene forsvinner i Hordaland:
Straume, Fjell
Odda
Os
Stord
Voss

Disse postkontorene forsvinner i Sogn og Fjordane:
Nordfjordeid
Florø
Sogndal.

Her listen over alle postkontorene i Norge som gjøres om til Post i butikk (pdf)

Kommer du til å savne postkontorene som legges ned?

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi

Bilder

KJØPER BLEKK: Postkontorene ser i dag ut som en blanding av en bokhandel og en kontorrekvisitabutikk. - Jeg kjøper blekk til skriveren min her. Det er billig, forteller student Stine Berland. FOTO: Ørjan Deisz

ET HELT LIV I POSTEN: Synneva Langenes Vatnaland har jobbet i Posten siden hun var 16 år. - Fantastiske folk. Jeg har aldri angret, forteller hun. Nå legges arbeidsplassen hennes siden 1979 ned. FOTO: Ørjan Deisz