• Vi har ulik oppfatning om veien videre, og i en slik situasjon er det naturlig for meg å gå. Dette ble besluttet i dag, så veien videre skal jeg ikke sette i gang med på denne siden av ferien, sier Pål Engebretsen til bt.no.

I dag har det tikket inn børsmeldinger fra Bergen Group ASA. Først ble det informert om at finansdirektør Terje Iversen slutter for å begynne som finansdirektør i Odfjell SE. I ettermiddag kom en ny melding om at både konsernsjef Engebretsen og styreleder Hans Olav Lindal trekker seg.

Uenige med aksjonærene

Årsaken til fratredelsen er uenighet med hovedaksjonærene om strategien rundt den videre utviklingen av konsernet.

— Konsernledelsen og styret har hatt et tett og godt samarbeid om konsernets strategi så langt. Nå har hovedaksjonærene signalisert at de vil foreta endringer i strategivalg, og da synes jeg det er naturlig at dette skjer i samarbeid med en ny konsernsjef, sier Pål Engebretsen i en børsmelding.

Styreleder Hans Olav Lindal har med utgangspunkt i den samme begrunnelsen meddelt valgkomiteen i Bergen Group at han ikke stiller til gjenvalg som styreleder på selskapets ordinære generalforsamling senere i denne måneden.

Pål Engebretsen kom inn som konsernsjef i Bergen Group i september 2008. Engebretsen vil være tilgjengelig for konsernet frem til 1. november 2011. Divisjonsdirektør Terje Arnesen konstitueres fra i dag av som fungerende konsernsjef.

Ny jobb

Finansdirektør Terje Iversen starter i Odfjell SE innen 1. september. Ifølge Engebretsen har ikke hans fratreden noe med konfliktene med hovedaksjonærene å gjøre.

— Jeg har hatt en innholdsrik tid med hyggelige og dyktige kollegaer, men har valgt å takke ja til å til en unik mulighet fra et verdensledende rederi med base i Bergen, sier Iversen i en børsmelding.