Ifølge hotellsøketjenesten til Trivago er gjennomsnittlig hotellpris i de europeiske storbyene 733 kroner i januar. Det er en nedgang på fire prosent fra desember og åtte prosent fra samme tid i fjor.

Størst prisnedgang av storbyene har hotellene i Madrid i Spania, der gjennomsnittsprisen i inneværende måned er 638 kroner, et prisfall på 16 prosent på ett år. Siden forrige måned har prisfallet vært størst i Dresden, Wien og Salzburg.

Dyrest i Genève

Trivagos prisutregninger baserer seg på ca. en million daglige søk og omfatter også bookingpartnere som hotels.com og booking.com. Hotellprisene gjelder for overnatting i standard dobbeltrom.

Genève i Sveits kan ifølge Trivago skilte med den dyreste gjennomsnittsprisen blant storbyene, med 1613 kroner for en overnatting. London (1173), Oslo (1165), Paris (1158) og Stockholm (1063) følger på de neste plassene.

Den billigste hotellprisen finnes i Warszawa, hvor snittprisen er 447 kroner.

Billigst i Kristiansand

Av byene i Norge ligger Tromsø på pristoppen. Der er gjennomsnittsprisen for en natt 1297 kroner — en økning på ni prosent fra desember i fjor. De siste fire månedene er det Stavanger som har toppet prislisten her i landet, nå havner de bak Tromsø, med Bergen (1209) og Oslo hakk i hæl.

Billigst er hotellprisene i Kristiansand (1048), Trondheim (1070) og Ålesund (1092). Totalt i Norge holder gjennomsnittsprisen seg stabil fra forrige måned, og ligger nå på 1173 kroner for en overnatting.