— Jeg skulle gjerne sett en litt mer fleksibel ordning for fødselspermisjon, sa Jannecke Riisøen til statsminister Jens Stoltenberg.

Hun har 40 kvinner ansatt i bedriften Nøstebarn.

Den fremgangsrike gründeren fra Bergen var en av ti bedriftsetablerere som mandag var invitert til Stoltenberg. Men ikke bare til statsministeren; tre partiledere og fire statsråder tok imot i regjeringens fasjonable representasjonsbolig Parkveien 45.

Hensikten var å lytte til hvordan man etablerer firma i Norge, hvordan man klarer seg og hvilke problemer som oppstår underveis.

Samrådet var en direkte oppfølging av det statsministeren varslet i sin nyttårstale.

Datatrøbbel og for lite folk

Nøstebarn AS er Jannecke Riisøens baby, bygget opp på tuftene av et lite selskap faren hennes drev.

Da han døde i 1995, var omsetningen 1,5 millioner. I år omsetter Nøstebarn for 54 millioner kroner, hvorav 42 prosent over internett.

Det handler om barneklær, men like mye om logistikk og salg. Bedriften har butikker på Nesttun, i Oslo, i Bærum og i Trondheim.

— Hvilke problemer har du møtt, og som du fortalte regjeringen om?

— Først og fremst datatrøbbel. Vi får ikke tak i dyktige nok folk til å hjelpe oss med datateknologien, sier Jannecke, som selv er utdannet edb-ingeniør.

— Den andre tingen jeg tok opp, er altså fødselspermisjonen. Vi har bare jenter ansatt, da blir det mange fødsler. Ikke minst når vi jobber med barneklær er det mange som vil ha barn, sier firebarnsmoren.

— Problemet i dag er at det ikke er lov å jobbe når du er ute i permisjon. Men mange av våre jenter kunne tenke seg å jobbe litt til og fra, ved behov. Og behov finnes stadig, legger Riisøen til.

- Må bidra til fellesskapet

- Hvilken reaksjon fikk du?

— Jeg tror de syntes det var interessant.

- Hva med skatt og skjemaveldet?

— Skjemaveldet er ikke noe problem, vi må ha kontroll og system. Skatten kan være tung til tider. Men som bedrift med overskudd har vi et samfunnsmessig ansvar å bidra til fellesskapet. Ingen tvil om det, sier Jannecke Riisøen.

God idé å la folk få jobbe i fødselspermisjon? Si din mening!