Det er en kronikk i Dagens Næringsliv signert Elisabeth Grieg, president i Norges Rederiforbund, som har satt sinnene i kok blant landets redere.

Roser veferdsmodellen

I kronikken om formueskatt skriver Grieg blant annet at det ikke nødvendigvis er det samlede skattetrykket som er problemet i Norge, men at det er innretningen som er viktigst. Hun roser også den norske velferdsmodellen.

Dan Odfjell i Bergen skrive ri et brev til forbundet at han er rystet: «Mest av alt fordi vår president synes mest opptatt av stadig, og på de forskjelligste måter, å markedsføre seg selv, heller enn å representere næringens saker gjennom vårt forbund», heter det i brevet, ifølge dn.no.

Overfor avisen sier Odfjell at han mener saken ikke har noe i det offentlige rom å gjøre, men at han følte behov for å understreke at presidenten i Rederiforbundet må fremme organisasjonens standpunkter.

— Tidvis opplever jeg det som vår nåværende president ikke er denne oppgaven helt bevisst og at hennes uttalelser mer fremstår som uheldig selvforherligelse, sier Odfjell til DN.

Bekymret

Bergensrederen ber i samme åndedrag om en avklaring på hvorvidt styret i Rederiforbundet står bak kronikken.

Også skipsreder Fred. Olsen og en representant for rederiet, Rolf Westfal-Larsen, skal ha uttrykt bekymring og uro over profileringen i forkant av stortingsvalget, skriver DN.

Elisabeth Grieg sier selv at hun er opptatt av å tale næringens sak, men vil overfor DN ikke kommentere saken ytterligere.

Si din mening om konflikten i Rederiforbundet her.

SCANPIX