Den ser ut som en musematte, men Splashpad er faktisk en banebrytende, kontaktløs batterilader. Den oppsiktsvekkende oppfinnelsen ble vist frem da verdens største elektronikkmesse, CeBIT, åpnet i Hannover i dag.

Ikke nok med at den kan lade mobilen. Dippedutten kan også lade pda-er, trådløse hodetelefoner og andre apparater — samtidig. Universalladeren finner automatisk ut hvordan hvert enkelt apparat skal lades.

For at oppfinnelsen skal virke på apparatene dine, må du ha en spesiell type batterier. Produsenten Splashpower lover imidlertid å tilby løsninger for tilpasning av gamle batterityper.

De håper videre at den nye typen batterier skal bli standard i alle nye mobiltelefoner og andre små elektroniske apparater.

Det skal visstnok koste bare to kroner mer å lage et batteri av den nye typen, enn et batteri av den konvensjonelle typen. Dermed er det billigere for elektronikkprodusenter å satse på trådløs lading, enn å måtte legge ved en ny lader til hvert eneste nye "leketøy" du skaffer deg.

Hvis alt går etter planen, vil super-laderen være i butikkene allerede før jul.

LADEPLATE: Den ser ut som en musematte, men Splashpad er en kontaktløs batterilader.