— Vi skulle hatt to kvinner, men de trakk seg og pekte på menn som erstattere. Det forklarer Atle Kvamme i Bergens Næringsråd, en av flere arrangører av Vestlandskonferansen «Å Vestland, Vekstland». Den går av stabelen i Bergen torsdag den 16.

- God konferanse!

Sammen med partifellene på Stortinget, Tove Linnea Brandvik og Jette F. Christensen, har Magnusson skrevet et angrep på årets utgave av Vestlandskonferansen. De raljerer over den totale mannsdominansen, der kvinnelige ledere, og innledere, er fullstendig neglisjert.

De viser til den allmenne etablererkulturen som råder på Vestlandet, og at nettopp kvinner herfra forsyner seg mer enn grovt når de årlige grûnderprisene deles ut

— Vestlandet kan bare bli en vekstregion nr. 1 i Norge om kvinnene også blir hørt. Kvinnene er ikke usynlige, det er arrangørene av Vestlandskonferansen som har feile briller på. God konferanse!, skriver Ap-damene.

- Tilfeldig

Arrangør Kvamme sier det er helt tilfeldig at kvinnene totalt mangler på årets liste over innledere:

— Men det har ikke påvirket interessen. Vi har i år fått inn flere påmeldinger enn noen gang, nærmere 270 personer, av begge kjønn. Og jeg hørte ikke noen protester tidligere, når kvinnene har vært i flertall på våre møter.

- Er du fornøyd med elleve menn av elleve innledere?

— Selvsagt ser jeg at det blir skjevt. Men slik er det blitt i år. Og da vi fikk avbud fra de to kvinnene som skulle vært med, var det svært kort frist før vi måtte sende ut programmet og invitasjonen. Så det var ikke tid for store endringer.

— Forøvrig, legger han til, skal vi ha to kvinnelige møteledere, Siren Sundland og Trine Eilertsen.

— Så kvinnene blir i høyeste grad sett, sier Atle Kvamme.

Er det greit at alle innlederne er menn? Si din mening.