Hvem sa at det er i Oslo det skjer? De fleste børsnoterte selskaper presenterer sine kvartals-, halvårs— og årsrapporter i Oslo. Rieber & Søn har lenge presentert sine kvartalsrapporter i Oslo tidlig på dagen, før de har hatt den samme presentasjonen i Bergen på ettermiddagen.

Bergen Group, DOF, Lerøy Seafood Group og Vizrt er alle eksempler på børsnoterte selskaper vestfra som holder sine presentasjoner i Oslo. Sparebanken Vest presenterte først sin forrige finansielle rapport i Oslo først, deretter i Bergen.

Fallende interesse

Men Rieber & Søn går nå mot strømmen, og kutter ut presentasjonen i Oslo. Heretter vil de kun presentere sine resultater i Bergen. Det varslet selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

— Dette er noe som er diskutert og tatt opp i styret. Bakgrunnen er at i fjor sommer solgte Folketrygdfondet og Orkla seg ut, og Rieber-familien ble sittende med en eierandel på cirka 90 prosent. Samtidig falt interessen fra analytikerne, forteller kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen.

— Dermed ser vi ikke behov for å holde presentasjonene i Oslo lenger.

Telefonisk spørretime

Når resultatet for andre kvartal skal presenteres i august, blir det derfor kun presentert i Bergen.

— Vi skal fremdeles holde kvartalspresentasjoner, men med lavt fremmøte i Oslo synes vi det er unødvendig bruk av tid og penger å holde presentasjonene i Oslo, sier Mikalsen.

I stedet for presentasjonen i Oslo vil det bli arrangert spørretime pr. telefon etter presentasjonen.

— Slik klarer vi å holde kontakten med de analytikerne som følger oss.