Om drøyt en uke er det slutt på avgifter og venting på postens byråkrati når du bestiller CDer og andre småvarer fra utlandet. Vel og merke når sendingens verdi er under 200 kroner.

— Jeg er opptatt av at alle de som bestiller varer over internett skal få varen raskt, enkelt og greit utlevert på postkontoret - uten forsinkelser og uten å måtte betale er stort gebyr til Posten, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i en pressemelding.

Den to år gamle ordningen har skapt mye irritasjon for nettbrukere som søker større vareutvalg og lavere priser utenlands. Straffen for slike kjetterske frobrukere er et ekspedisjonsgebyr på 120 kroner på toppen av moms og toll. I tillegg til prisen har pakken ofte blitt liggende i Postens systemer i mange uker.

— Vi setter inn ressursene på å få til et enkelt og brukervennlig system som også vil kunne omfatte dyrere varer som det alltid har vært avgiftsplikt for, sier finansministeren i pressemeldingen.

Et tips til ivrige nettkunder: Det finnes selskaper som leverer varer på døren og sender regning i etterkant. Det sparer kundene for mye venting, om ikke annet.(Origo)