På kort varsel ble Elprice-butikkene i Knarvik og på Sotra stengt.

Styreleder i Elprice Drift, Arno Berg, sier til BA at bestemmelsen om å legge ned ble tatt i forrige uke.

Dermed er det bare fire Elprice-butikker igjen. De skal skifte navn til Deal.no, og Furuset Distribusjon overtar driften, ifølge BA.

— Synd på de ansatte

Bergenseren Erlend Bruvik (bildet) grunnla Elprice for elleve år siden. I 2008 solgte han de 25 butikkene til investor Kjetil Holta, som slo Elprice sammen med nettselskapet Deal. Holta solgte virksomheten videre til Datavarehusene i fjor med store tap.

— Jeg har mine tanker om nedleggelsene og hva som er blitt gjort. Men det blir feil å kommentere dette siden jeg solgte for to og et halvt år siden, sier Bruvik til bt.no.

— Det er synd på de ansatte som har stått hardt på. Men det er flinke folk, og arbeidsmarkedet er slik at de sikkert finner seg nye jobber, legger han til.

- Er det vemodig å se nedturen til virksomheten du grunnla?

— Det er slik markedet fungerer. Når man ikke får det til å fungere, vil nye aktører komme på banen. Sånn er verden, sier Bruvik.

- Sto dårlig til

Daglig leder i Elprice Drift, Knut Voigt, sa til Aftenposten i november at Elprice og Deal hadde tapt mellom fire og fem millioner kroner månedlig i flere år. I 2008-2009 hadde selskapet et samlet underskudd på 113 millioner kroner.

— Det sto meget dårlig til da vi tok over, sa han.

Derfor besluttet Elprice Drift å legge ned alle butikker på Øst- og Sørlandet.

— Vi beholder indrefileten i form av våre butikker i Bergen, Trondheim og noe på Nordvestlandet, sa Voigt den gang.

Nedleggelsene på Knarvik og Straume betyr at også indrefileten blir beskåret.

bt.no har foreløpig ikke fått kontakt med Voigt torsdag.