Det kontroversielle nettstedet Napster tilbyr plateindustrien en milliard dollar over fem år mot fortsatt drift av den populære musikkutvekslingstjenesten. Betalingen til hvert plateselskap avhenger av hvor mp3-musikken som overføres via Napster stammer fra.

— Vi ber de andre plateselskapene stoppe den rettslige forfølgelsen av Napster slik at tjenesten kan utvikles til det beste for hele industrien, sa styreformann i Bertelsmann, Thomas Middelhoff, på pressekonferansen hvor forliksforslaget ble presentert.

Den umiddelbare reaksjonen fra de øvrige plateselskapene er ikke lovende. Napster kritiseres for at tjenesten fortsatt er åpen og at de fører forhandlinger gjennom media.

— Napster tilbyr ikke nok penger. Dessuten vil vi ikke forhandle før Napster stenger sin nåværende tjeneste, sa Richard Parsons ved AOL Time Warner.

Det ser ut som Napster har en PR-strategi men mangler en forretningsstrategi, hevder president for den amerikanske musikkindustri-foreningen (RIAA), Hilary Rosen.

Napster-sjef, Hank Barry, sier at de valgte å komme med tilbudet på en pressekonferanse av hensyn til brukerne. Tjenesten regner med at det vil koste mellom 55 og 90 kroner per måned for fulle nedlastningsrettigheter.

9th U.S. Circuit Court of Appeals besluttet forrige mandag at Napster må sjekke at filutvekslingen som foregår på tjenesten ikke bryter med åndsverksloven. Til tross for dommen er Napster fortsatt åpen for nedlasting.(Origo)