— Jeg oppdaget i forrige uke ved en tilfeldighet at det var kommet nye skilt på lokalene. Det så ut som om lokalene er leid ut på ny, sier advokat Arne Laastad.

Han er bostyrer etter konkursen i FotoKnudsen tidligere i år. Lokalene han snakker om ligger i første etasje i kjøpesenteret Galleriet i Bergen sentrum. Det var her FotoKnudsen holdt til.

Nå har Tele2 tapetsert vinduene, med beskjed om at de åpner butikk innen kort tid. Det vil Laastad unngå.

— Boet har rett til å leie

I etterkant av FotoKnudsen-konkursen ble deler av driften til fotokjeden videreført, og bostyreren mener det også må gjelde for leieavtalen på Galleriet.

— Etter de regler som gjelder for konkursbo, trer boet automatisk inn i en leieavtale som selskapet hadde ved konkursåpning.

Ifølge Laastad er den nye leieavtalen med Tele2 inngått uten at han som representant for konkursboet ble orientert.

- Lokalet ble overlevert

Lokalet på Galleriet eies av AS Holberghuset, hvor investor Knut Galtung Døsvig er medeier og daglig leder. Døsvig mener det er uproblematisk at butikklokalet er leid ut til Tele2.

— Vi mener bestemt at vi har fått overlevert lokalet. Vi har fått nøkler av Ole Bjørn Knudsen (tidligere daglig leder i FotoKnudsen, red.anm.), sier Døsvig.

— Det er ikke Ole Bjørn Knudsen som styrer over boets aktiva, repliserer bostyrer Laastad.

Han har gitt beskjed til Døsvig om at konkursboet er den rette leietakeren, og mener utleier må ha visst at det var boet som satt på lokalet.

Tele2 ukjent med strid

FotoKnudsen var deleier i Holberghuset, noe som gjorde at de hadde en lukrativ leieavtale med leie langt under markedsverdi. Ved å få inn en ny leietaker, får huseier dermed langt høyere leieinntekter.

Knut Galtung Døsvig sier han ikke kan uttale seg nærmere, og viser til at advokatfirmaet Thommesen er satt på saken.

Tele2 bekrefter at de har signert en leieavtale.

— Vi forholder oss til avtalen inngått med AS Holberghuset og eventuelle uenigheter med andre kjenner vi ikke til, sier administrerende direktør Morten Evjen i Tele2 Butikkene AS.

Banken får pengene

Mandag ble det avholdt skiftesamling for Fyllingsdalen Foto AS, som var driftselskapet bak FotoKnudsen da fotokjeden begjærte seg selv konkurs 11. februar i år.

Av bostyrers innberetning fremgår det at den totale gjelden etter konkursen beløper seg til 78,7 millioner kroner. Sparebanken Vest er den største kreditoren, med et pantsikret krav på 25,4 millioner.

— Det ser ut som om Sparebanken Vest får full dekning, og at også blir midler til å dekke førsteprioritetskrav, sier bostyrer Arne Laastad.

Nav Lønnsgaranti har førsteprioritetskrav på 9,6 millioner kroner. De mange uprioriterte kravene på til sammen 34 millioner kroner, vil imidlertid neppe få dekning.

BOSTYRER: Arne Laastad er godt i gang med sin gjennomgang av konkursen etter FotoKnudsen.
ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN