• Et gjennombrudd for oss, sier konsernsjefen. Nå trenger han flere folk i Bergen.

— Vi opplever dette som et gjennombrudd for vår riggsatsing, sier konsernsjef Johannes D. Neteland i skips- og offshoreutstyrsprodusenten TTS Group.

Mandag morgen kunne det børsnoterte selskapet meddele at de har sikret seg en kontrakt med en totalverdi på rundt 120 millioner kroner.

Kontrakten gav et lite løft for TTS -aksjen, som rundt kl. 11 var opp 1,8 prosent i handelen ved Oslo Børs, til tross for at resten av børsen da var i rødt.

Fra boreutstyr til offshorekraner

Avtalen er inngått med det koreanske verftet Daewoo og dreier seg om levering av fire store offshorekraner, med tilleggsutstyr.

Kranene er på mellom 100 og 165 tonn, og skal installeres på boreskip.

TTS valgte i fjor å selge ut boreutstyrsvirksomheten sin, og har siden konsentrert seg om å vokse innen forretningsområdet Offshore & Heavy Lift.

Kan være verdt en halv milliard

De fire kranene skal i utgangspunktet bygges i Kina, men ingeniørarbeidet og prosjektledelsen skjer fra Bergen.

— Kontrakten betyr at vi må bygge oss opp ytterligere. Når vi skal levere fire store kraner samtidig, må vi ha simultan produksjonskapasitet. I tillegg må vi ha flere ingeniører i Bergen, sier Neteland.

Kranene skal leveres innen september neste år.

Avtalen med Daewoo-verftet har også en opsjon på levering av tre identiske kranpakker. Dermed kan verdien av dagens avtale ende opp på nærmere en halv milliard kroner.

Har hatt startvansker

Offshore-avdelingen fikk sin første kontrakt i desember i fjor, men det var til et prosjekt som TTS' hovedeier Bjarne Skeie stod bak.

Siden har TTS jobbet hardt for å få andre oppdrag.

TTS la nylig frem regnskapstallene for andre kvartal. Det viste at omsetningen økte, mens lønnsomheten falt.

— Resultatet er ikke tilfredsstillende, fordi vi har hatt en del startvansker i offshore-satsingen vår, uttalte konsernsjef Neteland da til bt.no.

Tar igjen marine-divisjonen

Nå har de altså lyktes.

— Dette er første gang vi får en krankontrakt i det frie markedet, sier Neteland.

Marine-divisjonen har tradisjonelt vært den største avdelingen i TTS-konsernet. Ifølge Neteland vil Offshore & Heavy Lift i år bli like stor.