En dom fra Bergen tingrett beskriver hvordan det kan gå for seg i Bergens natteliv en sen kveldsstund før jul i 2009.

Kort fortalt hadde en bedrift med mange ansatte fest på Peppe's på Zachariasbryggen i Bergen sentrum. Det var pizzakveld med mer enn fire pils og endte med at en av karene ble tiltalt for vold mot politiet.

Firmaets mann nektet også å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra Zachariasbryggen ved 01-tiden.

— Det ble mye

I dommen fra tingretten heter det at det var god stemning i selskapet. Etter hvert ble det høylydt og flere ble tilsnakket av vaktene.

En mann ble bedt om å forlate stedet. Da stilte tiltalte opp for kollegaen. Han var i begynnelsen av 20-årene da det skjedde og innrømmet å ha drukket masse den aktuelle kvelden.

I dommen heter det at han mellom klokken 15.00 og 01.10 drakk 24 pils.

— Det ble mye, medgir han overfor bt.no.

— Det gikk litt i surr med alle disse rundene. Den ene pilsen kom etter den andre, så ble det noen drinker. Jeg burde ha gått hjem tidligere, sier han.

Prøvde igjen

I dommen heter det at han tiltalte «ønsket ikke å forlate stedet, og politiet ble tilkalt. Da politiet kom til stedet var tiltalte påsatt håndjern.

Politiet tok av han håndjernene og ga han pålegg om å fjerne seg fra Bergen sentrum. Tiltalte gikk da bort til en container og urinerte på denne mens politiet så på. Deretter gikk han tilbake, og forsøkte å komme inn på Zachen en gang til. Politiet tok da med seg tiltalte til arresten.

Da politiet spurte hvor han bodde, svarte han at han ikke husket det. I arresten skal han ha satt kneet i en arrestforvarer, og han ble tiltalt for dette.

Mannen husket ikke dette, men erkjente straffskyld. Heller ikke arrestforvareren kunne huske om han faktisk var blitt angrepet. På dette punktet ble tiltalte frifunnet.

Kan være dødelig

Kari Lossius ved Bergensklinikkene blir ikke overrasket over å høre at noen kan drikke 24 pils på en kveld.

— Dette har vi hørt om før, sier hun og presiserer at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

— Men et slikt inntak er ikke tilrådelig og det kan ende med dødsfall. Drikker man så mye, kan man få en promille på mellom 3 og 4, litt avhengig av kjønn, alder og vekt. Med så stort inntak er det typisk å få black-out, sier hun.

Det hører med til historien at tiltalte fikk en bot på 5000 kroner for å ikke ha etterkommet politiets pålegg om å fjerne seg fra Zachariasbryggen.