Nå pågår det en kronerullingsaksjon for å redde forbundet, skriver Dagens Næringsliv.

Kreditorene banker på døren til Norges Miljøvernforbund: De trenger 1,5 millioner kroner innen fredag for å holde det gående.

2008 ble et dyrt år — Innsamlingen går rimelig bra. I går manglet vi 350.000 kroner. Akkurat nå datt det inn 50.000 kroner på SMS, sier Oddekalv til bt.no torsdag morgen.

Han sier problemene startet i 2008.

— Da hadde vi mange tunge miljøsaker vi engasjerte oss i; Serverforliset, U-864 (ubåten ved Fedje, journ.anm.), tre rettssaker i Oslo, blant annet om giftdumping, og Vest Tank-eksplosjonen. Vi kom 3,7 millioner kroner skjevt ut, sier han.

Det store pengesluket har vært «Miljødronningen».

— Vi har ikke kunnet bruke den for fullt før i år. Den sto ferdig akkurat da finanskrisen begynte, sier Oddekalv.

Kjør fra oppdretterne - På toppen av dette begynte oppdrettsnæringen å kødde seg og fikk flere av våre sponsorer til å slutte å sponse oss, sier han.

Oddekalvs påstander om helsefarlig oppdrettslaks har skaffet ham mange uvenner i bransjen.

Nå har ifølge DN mange elveeiere, og andre som kjemper for villaksen, åpnet lommeboken for Oddekalv for å hindre at Miljøvernforbundet går konkurs.

Blant dem som har gitt penger er tidligere Liverpool-proff, nå laksevaldeier i Orkla, Vegard Heggem. Han vil ikke si hvor mye han har gitt.

— Jeg synes det er dumt om Norges Miljøvernforbund skulle forsvinne, og har gitt mitt bidrag. Jeg har også distribuert eposten og oppfordringen om å gi til mitt nettverk. Jeg vet at det er mange som setter stor pris på det arbeidet Oddekalv driver gjennom å få frem interessekonfliktene mellom oppdrettslaks og villaks, sier Heggem.

Trenger Norge Norges Miljøvernforbund? Si din mening!