Selskapene bak In City-hotellet, Bocca og Feliz er alle konkurs. Det melder Vest24.no torsdag.

— Det er ingen dramatikk i dette. Vi så hvordan det utviklet seg, og da var det ikke noe alternativ å drive videre. Fra vår side ble driften avviklet fra nyttår av, sier Roald Valdersnes til BT.

Han står bak selskapene EO Holding AS (tidligere In City Holding AS), EO Appartments AS (tidligere In City Appartements AS) og Placer AS.

Onsdag ble det åpnet konkurs i alle tre av dem.

Pant i fast eiendom

Nåværende styre overtok driften i fjor høst. Da fant de ut at det ikke var god nok inntjening og fare for store tap, forteller Per Erland, Valdersnes sin advokat til BT.

— Da sørget man for at ingen ansatte skulle bli berørte, noe de heller ikke er blitt. Alle har fått utbetalt sine penger og feriepenger, sier han.

Valdersnes gikk også inn i samtaler med hovedkreditor, som er en bank. De har pant i en eiendom i Christian Michelsens gate som trolig vil dekke mesteparten av tapet, forteller advokaten.

Etter at virksomheten ble ryddet opp i, er driften av både In City-hotellet og Bocca overlatt til nye eiere. Det har ikke lykkes BT å få en kommentar om den økonomiske situasjonen fra bostyrer.

Omprofilerte Feliz

Valdersnes tok over Ole Bull-bygget om lag et år etter at han var i en bitter rettskrangel med sin datter og svigersønn.

- Jeg ønsket meg full kontroll på huset, sa Valdersnes til BT i fjor.

Det klarte han ved å gjøre gjeldende en forkjøpsrett han hadde etter aksjeloven.

Datterens plan om å etablere «Europas feteste restauranthus» i Ole Bull-bygget ble dermed aldri noe av.

Tidligere i år overtok Ole Bull Scene AS driften av Bocca og omprofilerte Feliz til underholdningsscenen Lille Ole Bull.

— Ingen ansatte blir berørte av situasjonen, sier Roaldsnes.